Huisdieren

Thema’s > Huisdieren

Honden en katten (in totaal 2 stuks per persoon) moeten in het bezit zijn van een Europees paspoort voor gezelschapsdieren.

De inenting dient 30 dagen voor vertrek te geschieden en is max. 1 jaar geldig.

Honden moeten in Oostenrijk aan de lijn gehouden worden en kunnen verplicht worden gemuilkorfd te zijn in openbaar vervoer of gelegenheden.

Bovendien moeten de dieren zijn voorzien van een chip of tatoeage.

De wetten voor vervoer van honden zijn voor de EU landen met ingang van 3 juli 2004 gelijkgesteld. Daarom heeft iedere hond die de grens over gaat vanaf die datum een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip of tatoeage verplicht. Daarnaast moet je hond in ieder geval maximaal 12 maanden geleden tegen rabiës zijn ingeënt. Dat geldt dus ook voor Oostenrijk. Overigens adviseren we je om de rabiësinenting minimaal 30 dagen voor vertrek te laten doen, maar dit is tegenwoordig geen vereiste meer.

En neem een muilkorf mee. Dat is verplicht (in ieder geval in het openbaar vervoer). Je hond hoeft deze niet (altijd) te dragen, maar je moet de muilkorf wel kunnen laten zien als er naar wordt gevraagd.

Maximaal aantal honden
Eén eigenaar mag met maximaal 3 honden de grens over. Neem contact op met de Oostenrijkse ambassade voor de procedure voor invoer van meer dan 3 honden.

Honden jonger dan 3 maanden
Jonge pups hoeven niet gevaccineerd te worden tegen Rabiës, maar

  • moeten vergezeld worden door de moeder, van wie het nog afhankelijk is, of
  • er moet een verklaring afgegeven worden, dat de pup tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met Rabiës

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *