Openbaar Vervoer

Thema’s > Openbaar vervoer

Bussen
In Oostenrijk beschikt het openbare autobusverkeer over ca. 2000 lijndiensten en is in handen van de staat, gemeenten en particulieren. Ca. 200 internationale lijnen, waarvan 1 door heel Europa, verbinden Oostenrijk met het buitenland.
Voor inlichtingen kunt u de “Zentrale Busauskunft” bellen in Wenen (0043-1-71101). Vanuit de toeristenplaatsen worden busuitstapjes in de omgeving georganiseerd.

De Oostenrijkse spoorwegen beheren eveneens de grootste busmaatschappij van het land. Daarom vind je hier de meeste links over openbaar vervoer samengebracht. Een heleboel uurroosters en info over goedkope tickets.
http://www.oebb.at

Vanuit Nederland zijn er diverse Touroperators die busreizen aanbieden naar Oostenrijk. Tevens zijn er enkele Touroperators die buspendels aanbieden, zoals:

  • Travel Express
  • Cirkel Holland
  • Kras Stervakanties

Voor informatie over busverbindingen binnen Oostenrijk kunt u terecht op de internetsite www.postbus.at.

Treinen
Het net van de Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) bestaat uit 5800 km spoor dat aangesloten is aan het Europese Sporennet. Bijna alle steden van betekenis zijn met de trein bereikbaar en veel kleinere vakantieplaatsen met een lokaal lijntje of zelfs met een nostalgisch boemeltje. Alleen in de berggebieden zijn de mogelijkheden om met de trein te reizen beperkt.
De belangrijkste trajecten zijn de westelijke route (Wenen–Linz–Salzburg–Innsbruck–Bregenz) en de zuidelijke route (Wenen–Wiener Neustadt–Graz–Klagenfurt–Villach–Salzburg).
De Oostenrijkse Spoorwegen bieden nationale en internationale verbindingen tussen de belangrijkste plaatsen.
Het is belangrijk tijdig te informeren naar de mogelijkheden en de tijden, deze kunnen per seizoen veranderen.
De verbindingen kunt u opvragen bij de Oostenrijkse Bundesbahnen, Reisbureaus en Automobielclubs, maar ook de Centrale Treininformatie in Wenen (tel.: 0043-5-1717). Een heleboel uurroosters en info over goedkope tickets vindt u op http://www.oebb.at

Autotrein
Autotreinen rijden dagelijks tussen Wenen en Salzburg, Wenen en Villach, Wenen en Innsbruck, Wenen en Feldkirch, Graz en Feldkirch, Feldkirch en Villach en Linz en Feldkirch.
Op bepaalde dagen rijden er ook autotreinen tussen Wenen en Lienz, Wenen en Bisschofshofen.
In de zomer rijden er ook internationale autotreinen: van Salzburg, Innsbruck en Villach naar Duitsland, van Wenen naar Italië, Slovenië en Kroatië.

Autoschleuse Tauernbahn
Deze treintunnel ligt tussen Böckstein en Mallnitz en is 12 km lang. Hier kunt u de auto op de trein zetten waarna u binnen 15 minuten in Böckstein of Mallnitz aankomt.
Caravans zijn niet toegestaan op deze trein!

 

Eén gedachte op “Openbaar Vervoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *