Treinreizen naar Oostenrijk

Thema’s > Treinreizen naar Oostenrijk

Uw eigen auto + de autotrein: de ideale reiscombinatie naar Oostenrijk voor elk seizoen! De ideale manier om uitgerust en met uw eigen auto op uw bestemming te komen.

Het is ideaal om op uw vakantiebestemming over uw eigen auto te kunnen beschikken. Maar dit voordeel kent ook een keerzijde. Want het heen- en terugreizen per auto kent nadelen waarover elke ervaren reiziger kan meepraten: files, drukte op de weg, tolkosten, dure brandstofprijzen, autopech en slechte weersomstandigheden…

Dé manier om vanaf het eerste moment ontspannen van uw welverdiende vakantie te kunnen genieten is met auto en al op de trein te stappen. Namelijk op een speciale trein die op het gebied van service en comfort is ingesteld op de wensen van vakantiegangers.
De autotrein dus, die in Duitsland DB AutoZug. Met comfortabele nacht- én dagverbindingen. Uw eigen auto én DB AutoZug vormen zo de ideale reiscombinatie.

Na een korte autorit tot even over de Nederlands/Duitse grens geeft u in Düsseldorf het stuur over aan de machinist van DB AutoZug.
Comfortabel reizen, overdag of ’s nachts, naar strategische plekken in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Kroatië (voor de bestemming Kroatië vertrekt u vanuit Dortmund).

De eindbestemmingen van DB AutoZug liggen zeer gunstig ten opzichte van de populairste vakantiegebieden. Favoriete streken in de Alpen, de Dolomieten, het Middellandse Zeegebied en Kroatië zijn vanaf het gekozen eindstation snel per auto bereikbaar. Ook zijn er steden bij die een prima uitgangspunt vormen voor een zonnige rondreis per auto.

Het ligrijtuig:
DB AutoZug is net een rijdend hotel. U kunt overnachten in een compartiment in het ligrijtuig, die ook wel couchette heet. Een professioneel team verleent service aan de passagiers in de ligrijtuigen. Het heet u welkom bij het instappen en komt vriendelijk tegemoet aan uw wensen.
Het compartiment biedt aan maximaal 5 personen slaapruimte. De zittingen in het compartiment worden snel veranderd in ligbedden tegen de zijwanden. Het serviceteam helpt daar uiteraard bij. Indien u geen vreemde slapers bij u in het compartiment wilt, maar alleen met uw familie wilt reizen, dan kunt u een privé-compartiment boeken. In iedere ligwagen zijn twee moderne toiletten en drie wasruimten beschikbaar voor gemeenschappelijk gebruik. Op verzoek serveren de medewerkers kleine gerechten en dranken in het compartiment.

Het slaaprijtuig:
Welkom in het slaaprijtuig! Mede namens het serviceteam dat tot w dienst staat. In het slaaprijtuig reist u met veel privacy, want u boekt een privé-compartiment voor u en uw reisgenoten alleen. Er is slaapruimte voor maximaal 3 personen. Voor de inwendige mens kunt u terecht bij de kleine kaart voor “roomservice”. En om helemaal in stijl te reizen is er het restauratierijtuig. Wanneer u ’s avonds wilt gaan slapen, maakt de steward de bedden gereed.
In uw compartiment heeft u een eigen wasfaciliteit en in iedere slaapwagen zijn twee moderne toiletten en een douchecabine aanwezig voor gemeenschappelijk gebruik. ’s Morgens komt het serviceteam de bedden weer ombouwen tot zitplaatsen.

Eten en drinken:
Afhankelijk van treinnummer en bestemming wordt er op de meeste internationale verbindingen in uw compartiment een welkomstdrankje en ontbijt geserveerd (bij de prijs inbegrepen. Indien de trein zeer vroeg arriveert, dan krijgt u geen ontbijt, maar een verpakt broodje. In het restauratierijtuig is er een uitgebreide menukaart, vergezeld van een goede wijnkaart. Ook frisse salades en lekkere toetjes zijn hier verkrijgbaar. Al reizend gezellig tafelen, dàt is pas echt vakantie. Uiteraard kunt u zich ook in uw eigen compartiment laten bedienen met bijvoorbeeld een hartige snack, een kopje koffie, wijntje, biertje, frisdrankje… U zegt het maar.

Huisdieren:
Uw hond of kat mag mee, maar u dient een eigen privé-compartiment te boeken en uw huisdier moet bij boeking worden opgegeven. Uiteraard mogen honden of katten niet in het restauratierijtuig.

Uw voertuig is in goede handen
Een vriendelijke en deskundige laadmeester wijst u de weg naar uw plaats op het laaddek. Het oprijden is niet moeilijk, vergelijk het maar met het binnenrijden van een autowasstraat. Uw voertuig is daarna in goede handen, vast en zeker.

Personenauto’s:
Personenauto’s kunnen worden geparkeerd op het boven- of benedendek. Die keus wordt door DB AutoZug vastgesteld aan de hand van de opgaven bij boeking over autotype, lengte, breedte, hoogte, over het materiaal van het autodak en over de aanwezigheid van dakdragers en fietsenrekken.

Personenauto’s met aanhanger worden geparkeerd op het benedendek. Daarom mogen beide niet hoger zijn dan 158 cm.

Personenauto’s met fietsenrek parkeren boven of beneden. De fiets kan gewoon op de drager blijven staan, mits de maximale hoogte (die per land verschilt) niet wordt overschreden. Bij boeking moet u even opgeven als de fiets mee gaat.

MPV’s en andere hoge auto’s gaan naar een speciale plek op het bovendek mits hun hoogtemaat onder het per land variërende maximum blijft.

Smarts (tot 250 cm. lengte) gaan mee voor de prijs van een motor.

Oldtimers en cabrio’s worden zo mogelijk op het benedendek vervoerd. Personenauto’s met een stoffen dak staan altijd beneden.

Motoren:
Motoren worden voor een speciale prijs op het benedendek vervoerd. De maximaal toegestane hoogte incl. opbouw bedraagt 158 cm. Het treinpersoneel zet uw motor met riemen stevig vast en hoort graag uw eigen tips voor vergrendeling. Vast aan de motor gemonteerde bagagetassen hoeven niet te worden verwijderd.

Motoren met zijspan worden voor de motorprijs vervoerd op het benedendek.

Meer informatie vindt u op de website van Deutsche Bundesbahn AutoZug

Als u geen auto mee hoeft te nemen is een goede optie om, als u richting Kärnten wilt gaan, iemand die in Oostenrijk woont een kaartje te laten kopen bij de ÖBB. De ÖBB heeft een doorlopende actie dat er maandelijks 30 kaartjes beschikbaar zijn voor de trein die gaat van Klagenfurt naar Dortmund voor het luttele bedrag van 29 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *