Auto en motortocht door Kärnten, Slowenië en Italië

Tochten > Auto en motortocht door Kärnten, Slowenië en Italië

Deze ongeveer 200 kilomter lange dagtocht voert u over de steile Wurzenpass naar Slowenië. Door een nationaal park op weg naar de middagpauze en vervolgens naar Kobarid. ’s Middags gaat de tocht verder door het Italiaanse Tarvisio waarna u weer naar Villach in Kärnten terugkeert.

Villach is dit keer uw uitgangspunt voor deze tocht. Vanaf de Bundesstraße gaat het eerst richting het zuiden en dan buigt u af richting Wurzenpass. Deze pass heeft hele smalle wegen en is zeer stijl. Voor caravans is deze pass dan ook verboden terrein. Bovenop de pass komt u in Slowenië. Als u het dal in Slowenië heeft bereikt dan slaat u links af naar de plaats Kranjska Gora, wel bekend van de wereldcup skiën.

Vanaf hier slingert de weg zich door het Triglav-Nationalpark en vervolgens krijgt u een indrukwekkende weg omhoog naar het kalkgebergte van de Julische Alpen.

Vanaf deze pashoogte voert de weg via vele bochten naar beneden naar Sočatal. Dit dal is beroemd, of liever gezegd berucht, vanwege de vele oorlosgraven uit WO I. Documenten van deze Isonzofront vindt u in het werkelijke bezienswaardige museum in Kobarid (geopend van april tot september van maandag t/m vrijdag van 09.00-18.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00-19.00 uur. Van oktober tot maart van maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00-18.00 uur). Deze kleine plaats biedt u uitstekende gelegenheden voor een heerlijke lunch van bijvoorbeeld vis. In het centrum zijn aan te raden de restaurants Kotlar en Topli Val of 3 kilometer buiten het dorp restaurant Franco beroemd vanwege zijn forellen.

Van Kobarid uit gaat het weer richting het noorden, dit keer over de Predilpass tot de Italiaanse grens. Aan de Italiaanse kant gaat het verder naar Tarvisio. Tarvisio is bekend vanwege de legendarische Tarviser Markt. Een goede Italiaanse Cappuccino of Espresso is een goede aanrader.

Vanaf Tarvis duurde de tocht via de autosnelweg nog ongeveer een kwartier tot Villach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *