Autotocht van Bad Eisenkappel naar Globlasnitz

Toertochten > Autotocht van Bad Eisenkappel naar Globlasnitz

uitzicht vanaf Riepl

uitzicht vanaf Riepl

Deze tocht kunt u in drie kwartier tot een uur rijden, maar de verwachting is dat u er wel wat langer over zult doen omdat u regelmatig zult willen stoppen om van de schitterende uitzichten te genieten en het kerkje te bezoeken.

We starten de tocht in Bad Eisenkappel en vlak voor het Kurbad slaan we links af bij het bordje Leppen. De tocht voert u langs de Leppenbach door het Müschinigebergte. De weg is hier nog geheel geasfalteerd en breed genoeg dat auto´s elkaar kunnen passeren. Hoe hoger u komt hoe mooier de uitzichten worden.

Binnenkant Friedenskirche

Binnenkant Friedenskirche

Boven op de berg aangekomen op een hoogte van 1270 meter bij Riepl staat een kerkje. Dit kerkje is door een boer uit het dal gebouwd en is voor alle gezindten. De inrichting is heel simpel en juist daardoor zo indrukwekkend. De deur staat zomer en winter altijd open.
De uitzichten vanaf dit plekje zijn niet in woorden uit te drukken. De foto´s geven een impressie maar geven de schoonheid niet voldoende weer.

Na dit hoogtepunt dalen we weer naar beneden af. Ook hier stoppen we regelmatig om van het mooie uitzicht te genieten. Velden vol wilde gele primula´s, mooie witte kerstrozen met daarachter de bossen in alle nuances groen, in de sappige almen ineens de witte bloesem van de vruchtenbomen. Wij maakten deze tocht in het voorjaar zodat we ook van het frisse groen konden genieten.

Het is aan te raden om de terugweg langzaam te rijden. Een paar honderd meter na de kerk gaat de weg over van mooi geasfalteerd naar een heel breed zandpad met een hoop grit en ook hier een hoop haarspeldbochten net als op de heenweg. Langzaam maar zeker wordt de weg weer breder en is hij ook weer geasfalteerd.
Het laatste stuk gaat via een goede B-weg naar Globlasnitz.

Heel veel plezier op deze schitterende toch die absoluut een aanrader is.

op weg naar Koprein-Sonnseite

op weg naar Koprein-Sonnseite

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *