Fietstocht: Over het fietspad langs de rivier de Drau door het hele land

Tochten > Fietstocht: Over het fietspad langs de rivier de Drau door Kärnten

Tussen de vier tot zeven dagen duurt deze bijna 250 kilometer lange fietstocht over de Drauradweg Kärnten. De tocht loopt van Osttirol tot aan de Sloweense grens.

Start is in Lillian in Osttirol. Hoe ver u de eerste dag komt is afhankelijk van uw conditie. Maar het eerste tussenstation is in ieder geval Lienz, de hoofdstad van Osttirol, een prachtige alpenstad. Veel bezienswaardigheden, een levendige Hauptplatz en talrijke restaurants nodigen uit voor een pauze, of wellicht een overnachting.

Enkele kilometers na Lienz bereikt u de grens met Kärnten. Door een prachtige weidelandschap fietst u langs de plaatsjes Oberdrauburg, Irschen, Dellach, Berg en Greifenburg. De volgende etappe is Spittal an der Drau. Dan slingert de Drau zich dalwaarts richt Villach.

Vanaf Villach voert de route u dan in zuidelijke richting naar de Wörtersee, door het Rosental, een veel bezongen dal vanwege zijn mooie landschap. Echte fietsfanaten wijken hier van de route af om een uitstapje te maken naar de Faaker See. Rondom dit meer ligt de “Straßenrad-Weltmeisterschaftsroute”.

Rosegg is een goede plaats voor een pauze. Maar ook Ferlach, de eerstvolgende grotere plaats, is een goede rustplek. Restaurant Auf der Huabn, dat direct naast de Drau ligt, wordt ten zeerste aanbevolen.

De Drauradweg gaat nu verder direct door naar de Sloweense grens bij Lavamünd en wordt bij het buurland verder uitgebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *