Wandeltocht: naar de Hochobir

Tochten: Wandeltocht naar de Hochobir

De Hochobir ligt helemaal in het noorden van de Karawanken (bergketen die de natuurlijke grens met Slovenië vormt) en ligt in zijn geheel op Oostenrijks grondgebied. Vanwege het schitterende uitzicht is het beklimmen van deze berg erg in trek bij wandelaars. Met mooi weer kan men zelfs de Groß Glockner zien.
De Hochobir is 2.142 meter hoog en de top kan via vier verschillende wandelwegen bereikt worden. Onderstaand geven wij u deze vier wandelroutes, afgewisseld met enkele prachtige foto’s die we onderweg gemaakt hebben. Foto´s: Dorien Rouwenhorst

laatste stuk op weg naar de Gipfel

laatste stuk op weg naar de Gipfel

Via de Eisenkappler Hütte
De kortste wandelroute begint bij de op 1.600 meter hoog gelegen Eisenkappler Hütte van waarnaar u in ca. 1,5 uur naar de top loopt.
U bereikt de Eisenkappler Hütte door in Bad Eisenkappel de weg te volgen richting Trögern. Halverwege slaat u rechts af naar Oberebriach en dan verder door naar de Eisenkappler Hütte. Hier kunt u uw auto parkeren en vervolgt u te voet de weg naar de top.
U loopt eerst naar de Seealpe en dan verder door. Op 2043 meter hoogte passeert u een bron bij de ruïne van het Rainer Schutzhuis. U vervolgt de weg en komt bij de top aan.

Uitzicht onderweg

Uitzicht onderweg

Vanaf Wildenstein
Vanaf Bundesstraße nr. 85 volgt u de bordjes naar de Wildensteiner Wasserfall. Bij Gasthaus Planteu parkeert u uw auto en vervolgt de weg te voet.
U loopt eerst naar de Wildensteiner Wasserfall die vanaf een uitstekende rots zich in de diepte stort (val van het water 54 meter).
Vanaf de waterval stijgt de weg tot een vanuit het noordwesten komende “Forstweg” die u verder afloopt tot de “Wildensteiner Graben”. Na het oversteken van de Graben vervolgt u het pad naar de Hoffmanns- en Seealpe tot de top.
Deze tocht duurt ongeveer 4,5 uur.

Vanaf de Schaidasattel
De Schaidasattel bereikt u met de auto vanaf Bad Eisenkappel, waar u uw auto kunt parkeren.
Hier begint de klim naar de Obir over de Simon-Riegersteig door de hoger gelegen bossen voorbij de tunnel van het oude Rlorianschitz-Bergbaues. Verder via de oostkant van de berg van de Kuhberges en door de Latschenfelder tot de Ruine van het Rainer-Schutzhaus tot aan de top.
Deze tocht duurt ongeveer 3 uur.

Uitzicht onderweg

Uitzicht onderweg

Vanaf Rechberg
Via de Kunetgraben loopt u naar de Potschulasattel. Van hieruit naar de Seealpe en dan vervolgens naar de top-
Over deze tocht loopt u ongeveer 4,5 uur.

De top bereikt

De top bereikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *