Wandeltocht: Obernarrach naar Wassersteiner Wasserfall

Tochten > Wandeltocht: Obernarrach naar Wassersteiner Wasserfall

Wandeling van Gasthof Rosenheim in Obernarrach naar de Wildensteiner Wasserfall

uitzicht op de Karawanken

uitzicht op de Karawanken

De eerste keer dat we deze wandeling hebben gemaakt was in januari 2009. Panoramarestaurant Rosenheim werd toen nog opgebouwd. Teleurstellend was dat toen we bijna aan ons einddoel waren gekomen we niet verder konden omdat de brugreling was weggeslagen. Maar de tocht was zo schitterend dat we u deze toch niet willen onthouden.

Als we voor Gasthof Rosenheim staan genieten we eerst van het schitterende uitzicht op de Karawanken, de bergketen die de natuurlijke grens met Slovenië vormt.

over dit pad steken we het dal over

over dit pad steken we het dal over

Dan starten we onze tocht door linksaf te gaan richting Müllnern. Bij de eerste kruising (links richting Rückersdorf) vervolgen we de weg aan onze rechterkant. Door het bos lopende komen we bij de eerste huizen van Müllnern aan. Bij het laatste huis aan onze rechterhand lopen we hieromheen richting Woody. Dit bedrijf passeren we en onderaan de weg aangekomen slaan we links af. Aan de rechterkant komen we bij een boerderij en hier gaan we rechtsaf. We lopen nu een stuk door het bos, via een bruggetje steken we het riviertje de

brug over de Vellach

brug over de Vellach

Vellach over en slaan dan rechtsaf richting Dolintschach. We lopen nu door naar

Vellach

Vellach

Glantschach en dan via Enzelsdorf lopen we naar de Bundesstraße (nr. 85). Hier gaan we rechts en lopen een stukje langs de Bundesstraße tot we in het dorp Wildenstein komen. We steken hier de Bundesstraße over richting Wildensteiner Wasserfall op de de Waldstraße.

op weg naar de Karawanken

op weg naar de Karawanken

Zoals gezegd eindigde vlak voor ons doel onze tocht. We durfden het risico niet te nemen deze brug over te gaan. We liepen dus weer terug naar de Bundesstraße. U kunt nu kiezen om dezelfde weg terug te lopen, of linksaf langs de Bundesstraße tot aan de 3e bushalte en dan linksaf direct naar Müllnern en weer langs Woody terug naar Rosenheim. Een andere mogelijkheid is om dezelfde weg terug te lopen tot Müllnern en het bekende punt Woody. In plaats van hier dezelfde weg terug te lopen slaat u hier links af en als u aldoor links aan houdt komt u vanzelf weer in Obernarrach en Gasthof Rosenheim.

wandelweg nummer 6

wandelweg nummer 6

Tenslotte kunt u nog een iets langere terugtocht aanvaarden door vanaf Hazan (Planteau) een klein stukje naar de beneden te lopen en dan de wandelweg links af te nemen (nr 5, 6 en 7). We vervolgen weg nr 7 (weg 5 slaat af bij Kuschnig en weg nr 6 bij Krejanzach) tot we in Gallizien aankomen. Hier verlaten we weg nr 7 en gaan verder via weg nr.

uitzicht van Glantschach op Obernarrach

uitzicht van Glantschach op Obernarrach

3 richting Goritschach. Vanaf Goritschach vervolgen we deze weg tot Obernarrach en Panoramarestaurant Rosenheim.

Foto´s zijn gemaakt door Bart v.d. Brink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *