Wandeltocht: Petzengebied Wandervogel

Wandeltocht > Petzengebied: Wandervogel

Deze tocht duurt ongeveer 2-3 uren.

Vanaf het bergstation Siebenhütten gaat u in oostelijke richting, lang het Berggasthof Siebenhütten en de Bergwacht tot aan de Zollhütte.

Als u deze bent gepasseerd loopt u verder over de skipiste naar beneden, waarbij de u Petzenstrasse 1 oversteekt, tot de zogenaamde Spitzkehre der Petzenstrasse. Deze weg volgt u ongeveer 10 minuten tot aan u linker hand de daling van de Wandervogels verdergaat.

Als u dit relatief steile stuk er goed van hebt afgebracht dan passeert u weer de Petzenstrasse en gaat u verder dalwaarts. U houdt de oostelijke richting aan en door een gemengd bos bevindt u zich in ca. 15 minuten op de Familienabfahrt. Hierlangs loopt u verder door naar beneden tot de zogenaamde 3er Boden (nieuw gebouwd pomphuis).

Weer passeert u nu een skipiste en houdt u de westelijke richting aan richting dal. Na ongeveer 30 minuten bereikt u de Mosthütte (deze is in bedrijf en hier kunt u aandacht geven aan de inwendige mens). U volgt de skipiste verder door naar het dal tot u bij het dalstation van de lift bent aangeland.

info: tel. 00-43-(0)4235-2246 of e-mail: office@petzen.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *