Wandeltocht Ragga schlucht

Wandeltocht Raggaschlucht

flattach raggaschlucht oostenrijk

flattach raggaschlucht oostenrijk

De Raggaschlucht is gelegen in het Nationalpark Hohe Tauern, vlak bij het plaatsje Flattach. In 1882 werd de Raggaschlucht voor het eerst begaanbaar gemaakt voor bezoekers en is in 1978 tot natuurmonument verklaard. De Raggabach heeft in de loop van duizenden jaren één van de mooiste, grootste en zeer indrukwekkend ravijn “uitgeslepen”. De schlucht is soms zo smal dat u nog maar nauwelijks de hemel boven u kunt zien. De schlucht heeft een lengte van 800 meter en een hoogte verschil van 200 meter. De rotsen waar u langs loopt zijn gigantisch en fenomenaal. De Raggaschlucht is een machtig schouwspel van de natuur.

flattach raggaschlucht oostenrijk004

flattach raggaschlucht oostenrijk

De wandeling door de Raggaschlucht duurt ongeveer een uur. De tocht voert u over beveiligde smalle bruggetjes, door het ravijn en langs schaduwrijke bospaden. Uitzichten heeft u onder andere op het Mölltal, de plaats Flattach en de bergen van de Hohe Tauern.

flattach raggaschlucht oostenrijk006

flattach raggaschlucht oostenrijk

In het gebied van de Hohe Tauern is op vele plaatsen een zogenaamd Lehrpfad. Ook deze route is een Lehrpfad. Door de schlucht heen voert de themaweg. Op deze manier kunt u nog meer leren en ervaren hoe door de duizenden jaren heen deze schlucht tot stand is gekomen en leert u hoe de route die u loopt tot stand is gekomen.

flattach raggaschlucht oostenrijk002

flattach raggaschlucht oostenrijk

Informatie: Tourismusgemeinschaft Mölltaler Gletscher, A-9831 Flattach 99. Tel.: 00-43-(0)4785-615; fax: 00-43-(0)4785-617; e-mail: info@flattach.at; www.flattach.at of www.tiscover.at/flattach

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *