Tirol > Fügen

Plaatsen > Tirol > Fügen

Fügen is een gezellig dorpje aan het begin van het Zillertal. Aan de westzijde van Fügen loopt een moderne gondelbaan naar het centrale punt van het skigebied van Fügen, de Spieljoch.

Het is een overzichtelijk gebied met ruim 20 km leuke, weidse pistes die vooral geschikt zijn voor (licht) gevorderde skiërs. Bij voldoende sneeuw loopt er een afdaling van maar liefst 8 km van de Onkeljoch (2050 m) naar het 1500 m lager gelegen Fügen.

Op 12 km afstand van Fügen ligt het skigebied van de sportieve wintersportplaats Hochfügen (1480 m – 2400 m). Door de nieuwe verbinding tussen Hochfugen en Hochzillertal vinden skiërs hier 150 km mooie pistes en uitgestrekte glooiende hellingen met heerlijke diepe sneeuw. Voor de cracks zijn er enkele uitdagende buckelpistes, maar het merendeel van de pistes is geschikt voor alle niveaus. Zowel het skigebied Spieljoch als Hochfügen is zeer sneeuwzeker en bieden tot ver in het seizoen mooie witte pistes.

Natuurlijk kunt u dankzij de Zillertaler Superskipas ook gebruik maken van alle overige liften in het Zillertal en de twee aangrenzende dalen, het Tuxer- en Gerlostal inclusief de ‘Tuxergletsjer’.

Het dorpje Fügen heeft een leuk centrum met restaurants, winkeltjes, bars en discotheken. In Fügen kunt u ook terecht voor een actieve après-ski. U vindt er o.a. een rodelbaan, twee natuurijsbanen en een overdekt zwembad met sauna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *