Zillertal

Plaatsen > Tirol > Zillertal

Een van de bekendere skigebieden in Oostenrijk is toch zeker het Zillertal in Bundesland Tirol. Er zijn twaalf plaatsen die op dit Zillertal zijn aangesloten en dat zijn o.a. Zell am Ziller, Mayrhofen, Hintertux, Gerlos en Hochfügen. Het skigebied heeft een hoge sneeuwzekerheid dankzij de Hintertuxer Gletscher. Op deze gletsjer kan het hele jaar door geskied worden. De top van de gletsjer ligt op maar liefst 3286 meter hoogte.

Dankzij de Zillertaler Superskipas kunt u gebruik maken van alle liften in het Zillertal en de twee aangrenzende dalen; het Tuxer- en Gerlostal. In totaal liggen in deze drie dalen elf verschillende skigebieden, die met elkaar verbonden zijn door middel van gratis skibussen. De ruim 150 liften ontsluiten maar liefst 450 km skipiste, 58 km zwart, 261 km rood en 132 km blauw. Gerlos en Mayrhofen zijn twee echte après-ski plaatsen. Het zijn gezellige en leuke plaatsen om eens een biertje te pakken en lekker op het terrasje te zitten.

De liften zijn niet allemaal even goed en vooral in de ochtend staan er bij de dalstations van de liften zeer lange wachtrijen. Als u even pech hebt staat u zo drie kwartier te wachten voordat u in de lift zit. Eenmaal in het skigebied valt het allemaal wel mee met de drukte maar het is er zeker niet rustig.

Maar ook in de zomer is het Zillertal een bezoek waard. U kunt er dan uitgebreid wandelen van makkelijk in het dal tot uitdagend in de hogere berggebieden. Onderaan de Gerlospass begint de voettocht langs de Krimmler Wasserfälle, de hoogste waterval van Europa. De Krimmler Wasserfälle vormt ’s zomers maandenlang een van de grootste toeristenattracties van Oostenrijk. De voorzieningen rondom de hellingen waarop ’s winters wordt geskied – de bergrestaurants, stoeltjesliften en cabinebanen – maken ’s zomers het leven van grote en kleine bergwandelaars en mountainbikers een stuk aangenamer. De machtige bergen met hun geurige bossen, grazige weiden en gemoedelijke almhutten zijn een fantastisch domein.

Ook fietsers en mountainbikes kunnen in de zomer hun hart ophalen in het Zillertal, er zijn 31 fietspaden waarvan een deel langs de rivier loopt en dus redelijk vlak verloopt. Hoger in het dal liggen 23 mountainbikeroutes. Ook een uitsapje aan een  paraglider is in het Zillertal mogelijk; zowel alleen als samen met een ervaren piloot.

Canyoning en Rafting zijn andere mogelijkheden die goed met een vakantie in het Zillertal gecombineerd kunnen worden. U vindt er tevens binnen- en buitenzwembaden, tennisbanen, een driving-range voor golfers.

Als u meer in bent voor een rustige vakantie kunt u een tochtje met de zgn. Zillertalbahn maken. Deze stoomtrein reed vanaf 1902 van Jenbach tot Mayrhofen. Nu rijdt de trein met toeristen tijdens de zomermaanden.

Van zwemmen, surfen, zeilen, rotsklimmen en paardrijden tot raften, tennis, squash en sterrenkijken, er is echt van alles te beleven in Zillertal Arena.
Aan de rand van het dorp Krimml ligt ook de Wasser Wunderwelt, een themapark over alle wonderlijke eigenschappen van water. In Königsleiten wekt het hoogste planetarium van Europa uw verbazing over het universum.

In Zell am Ziller, Krimml en in Wald im Oberpinzgau liggen fraaie buitenzwembaden, tennisbanen en beach volleybalvelden. En onder de cabinebaan in Krimml is de splinternieuwe spectaculaire 1450m lange Arena Coaster zomerrodelbaan.

Zillertal Activ Card
Met de zeer betaalbare Zillertal Activ Card maakt u een hele week gratis gebruik van openbaar vervoer, kunt u dagelijks met een lift omhoog en omlaag, hebt u gratis toegang tot alle openbare zwembaden en krijgt u korting op tal van attracties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *