SalzburgerLand > Hochkönig

Plaatsen > Salzburg > Hochkönig

Het skigebied Hochkönig is een wit paradijs  in de provincie Salzburg waar men heerlijk kan skiën en snowboarden dankzij 33 moderne liften, 150 km pistes die naadloos aansluiten en sneeuw heel veel sneeuw. De Hochkönig is een onderdeel van het skiën Ski amade!

De skiregio Hochkönig met de plaatsen Maria Alm, Dienten en Mühlbach introduceert m.i.v. het winterseizoen 2011/12 de Königstour. Met haar 32 kilometer lengte en 7700 meter hoogteverschil is de nieuwe skitour een van de langste in de Alpen en kan in één adem wordengenoemd met de “Weißen Ring“ (Lech-Zürs) of de “Sella Ronda“ in Zuid-Tirol. Deze nieuwe “Rundtour” werd mogelijk gemaakt door de voltooiing van de SINALCO-baan en de aanleg van de 6-persoons stoeltjeslift “Bürgalm” in Dienten.

Tijdens de tocht heeft men een fantastisch uitzicht op de Hochkönig, evenals het Steinerne Meer en vijf andere toppen, waaronder de 1921 meter hoge Schneeberg. Op het gebied van afdalingen is er voor een ieder wat wils – zelfs voor topskiester Marlies Schild. Zij gebruikt de afdaling van de Bürgalm naar Dienten als trainingparcours. Voor wie het wat rustiger aan wil doen dan de Oostenrijkse wereldkampioene op de slalom is een stop bij een van de talrijke skihutten om te genieten van Kaiserschmarrn en Schweinsbraten een smakelijk alternatief.

Bron: Persbericht Hochkönig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *