Ischgl

Plaatsen > Tirol > Ischgl

Ischgl, een dorp midden in het hooggebergte van het Paznauntal omringt door 11 gehuchten ligt in een van de meest sneeuwzekerste westhoek van Tirol. Het dorp ligt op 1400 meter en heeft zijn landelijke en gezellige karakter weten te behouden ondanks de snelle en grote groei die het de laatste 50 jaar heeft doorgemaakt. Ischgl is wellicht het meest sneeuwzekere skioord van Oostenrijk en uiteraard ook bijzonder populair, zeker bij liefhebbers van rode pistes.

Een superskigebied van 200 kilometer maakt Ischgl tot een topper. De après-ski is om u tegen te zeggen. Het hoogste punt van het skigebied is 2.872 m, het laagste punt van het skigebied is 1.400 m.

Het skigebied Ischgl/Samnaun (1400-2864) heeft 40 liften en meer dan 200 kilometer skipiste. Het 2 landen skigebied van Ischgl heeft verbinding met het Zwitserse Samnaun. Hier kan je belastingvrije inkopen doen. Het skigebied behoort tot een van de grootste van Oostenrijk maar ook een van de sneeuwzekerste. 90% van de skipistes liggen tussen de 2000 en 2850 meter. Dit maakt het skigebied al vroeg sneeuwzeker tot laat in het seizoen. Er wordt hier zelfs in de eerste week van mei nog geskied.

Vanuit het centrum van Ischgl vertrekken 3 gondelliften direct het gebied in. Bovengekomen strekt zich een zeer uitgebreid maar ook gevarieerd skigebied uit. In het skigebied zijn 41 liften die toegang geven tot 30 km blauwe piste, 130 km rode piste en 40 km zwarte piste. Een van de mooiste afdalingen is de 12 kilometer lange afdaling van de top van de Palinkopf via de Vesil-hellingen naar Ischgl. De verscholen afdaling is prachtig, zeker als het net gesneeuwd heeft.

Wil je echter voordelig inkopen doen neem dan vanaf de Palinkopf de rechterafdaling richting het Zwitserse Samnaun. Vergeet je paspoort niet!

In Ischgl is in 2007 de bestaande Fimbabahn I en II vervangen door een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift met verwarmde zittingen. Per uur kunnen 2.800 personen vervoerd worden.

In Ischgl is er in de zomer een levendige mountainbikescene en liggen er veel trails klaar om bereden te worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *