Mandarfen

Plaatsen > Tirol > Mandarfen

Het rustige Mandarfen (1.640 m hoog) en het pittoreske Tieflehn (809 m hoog, 1 km verderop) liggen middenin de witte natuurpracht van het Innerpitztal.

Vanuit het centrum vertrekt een gondellift naar Pitztal Rifflsee (2.291 m), een familieskigebied dat ook door snowboarders (halfpipe) en langlaufers (7 km lange hoogteloipe) op prijs gesteld wordt. De moderne skimetro ‘Pitzexpress’ verbindt Pitztal Rifflsee met het sneeuwzekere skigebied van de Pitztal Gletscher. Daar vindt u een avonturenpark voor de kinderen, een boardercross- en freestylepark voor snowboarders, een 8 km lange hoogteloipe en een panoramisch restaurant.

De gletsjer is ook het startpunt voor avontuurlijke skitochten buiten de pistes. Pitztal Rifflsee en Pitztal Gletscher vormen samen met het Hochzeiger-gebied van Jerzens de Pitztal-regio met in totaal: 79 km pistes, 18 liften, 61 km loipes en 68 km wandelwegen. Het veelzijdige aanbod sportieve ontspanning in het Pitztal omvat o.a. tochten per arrenslee, wandelingen op sneeuwschoenen, bungeespringen en paragliding. Dé hit is ijsklimmen op de kunstmatig gemaakte muur ‘Big Ben’ in Mandarfen. Aan après-skibars en gezellige cafés is er in het hele gebied geen gebrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *