Saalbach / Hinterglemm

Plaatsen > SalzburgerLand  > Saalbach / Hinterglemm

Saalbach / Hinterglemm is een groot skiparadijs in de provincie SalzburgerLand. Alles klopt met elkaar, skigebied, dorp, après-ski, nachtleven, werkelijk alles!! Een heel groot nadeel is we dat het er “Zwitsers” duur is maar je krijgt er wel veel voor terug.

Saalbach / Hinterglemm is in Nederland beroemd om haar après-ski. In Saalbach Hinterglemm is het feesten en flirten in de ongeveer 40 hutten en vele sneeuwbars, pubs en disco’s. Beroemde gelegenheden als de Rosswandhütte, “Zum Turm“, het Spiegelberghaus of de Sonnalm hebben ervoor gezorgd, dat de regio tot de meest geliefde après ski bestemmingen in het SalzburgerLand behoort. Maar ook op het sportieve vlak hebben de dorpen Saalbach en Hinterglemm veel te bieden. De gasten zijn veel Nederlanders waaronder veel jongeren.

Het skigebied (incl. het aanbod van Leogang) behoort tot de top-10 van Oostenrijk. Een nadeel is wel dat het gebied niet zo hoog ligt.  De top van het skigebied ligt op 2100 meter hoogte en het dal is op 1003 meter hoogte. Als er voldoende sneeuw ligt en de temperaturen zijn goed is het zeker een topper. Veel sneeuwkanonnen dus als de temperatuur laag genoeg is er altijd sneeuw. Het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang heeft in totaal 200 km piste.

Wanneer er verse sneeuw ligt is het een walhalla voor de snowboarders, veel off piste mogelijkheden. Je kan er mooi een rondje snowboarden +/- 45 km. Er is een speciale beschilderde piste voor de snowboarders en ze hebben tevens hun eigen lift en funpark met halfpipe.

De afdalingen liggen over een aantal gebieden verspreid. Vanuit de dorpjes kan gekozen worden uit noord- en zuid-hellingen. Veel en mooie berghutten en mooie pistes. Zeker voor beginners is het een prima gebied, je kunt alle kanten op en redelijk rondtoeren over blauwe pistes, waarvan sommige best aan de zware kant zijn. Voor de gevorderde skiër ontzettend mooie piste, met name de afdalingen bij Leogang, onder de Asizt-gondel door, wordt door velen gewaardeerd. Boven op de top bij het kruispunt bij Leogang zit een gezellig restaurant met buitenbar en dj. De dj zweept de langskomende skiërs op terwijl U lekker op een (strand)bergstoel van de zon kan genieten….Tevens geeft het gebied de mogelijkheid om een grote ronde te skiën van Saalbach, naar Leogang, naar Hinterglemm en weer terug naar Saalbach. De verbindingen tussen deze dorpen verlopen soepel.

Verwacht niet te veel van de rodelbaan in Saalbach.

De omgeving van  Saalbach / Hinterglemm blinkt uit met zijn liftsysteem. Veel liften zijn vernieuwd en het aantal sleepliften is sterk afgenomen. Vanuit Saalbach kan je met drie verschillende liften, drie verschillende richtingen het ski-gebied in. De 3 gondels in het dorpzijn allemaal te voet bereikbaar. Een tocht in een zweterige, volle skibus is dus niet nodig. Verder op de noordhelling bij Hinterglemm twee tweepersoonsliftjes.

Een groot aanbod aan disco’s, bars en restaurants zorgen ervoor dat ook de après-ski zeker de moeite waard is. Volgens sommigen is de après ski in Hinterglemm het beste.

Een absolute aanrader is de Pfefferalm; een heel gezellige hut, stamt uit ongeveer 1780 en is sinds die tijd in de familie gebleven.

Vipbar onderaan de Piste of de Tanzhimmel als je van Nederlandse muziek en Nederlanders houdt als je op Wintersport bent.

De Bauer is ook een aan te raden après ski gelegenheid, gevestigd in Saalbach.

Goasstall bij de Reiterkogelbahn (Avondeten!) en het Apres Ski Paleis in het dorp zijn ook aan te raden, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden die u zelf maar moet gaan ontdekken.

Overdag is het er ook gezellige bedrijvigheid, zodat het ook voor de niet-skiërs gezellig blijft.

Voor de kinderen is het er ook ontzettend leuk, vooral een ritje met de trein gaat er altijd in. Mensen met kleine kinderen, vanaf 3jaar, kunnen hier heel goed terecht want er zijn hele goede skiklasjes en crèches waar de jongste kinderen bij Nederlands sprekende leraren terecht kunnen !!!

Saalbach-Jausern is een dorpje in de omgeving, wel wat ver van de ” levende ” wereld in Saalbach. Het voordeel in prijsverschil voor de overnachtingen ben je zo weer kwijt aan taxikosten (de bussen stoppen om 17.15 uur al).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *