Tirol > St. Anton am Arlberg

Plaatsen > St. Anton am Arlberg (Tirol)

St. Anton am Arlberg is een bergdorp in Tirol op een hoogte van 1300 meter in een landschap met groene alpenweiden overwoekerd door kleurrijke wilde bloemen en bruisende bergbeken.

U kunt hier naar hartenlust wandelen, klimmen of met de mountainbike op tocht gaan. Enkele van de andere mogelijkheden omvatten Raften, tubing of canyoning, golf en wellness.

Wandelaars vinden hier een waar paradijs met 110 km schitterende wandelroutes. Een helder bewegwijzeringsysteem maakt je wegwijs en bezorgt je duidelijke info over start en het af te leggen  traject, afstanden, benodigde wandeltijd en moeilijkheidsgraad. De talrijke tourvarianten en de uitgestrektheid van het wegennet laten u met volle teugen van de eenzaamheid van de bergwereld genieten.

Wie van avontuur houdt, komt hier ook tot zijn recht. U kunt met de mountainbike de hellingen afdalen, genieten van een tandemvlucht bij het paragliden, raften en andere trendsporten beoefenen. Een indrukwekkende uitdaging vormt de zogenaamde “St. Antoner Klettersteig”: een traject van 2,8 km waarvoor U ongeveer 4 tot 6 uren nodig heeft om het af te leggen, U dient immers een indrukwekkend klimparcours te overwinnen.

St Anton, de bakermat van de skisport, is nog altijd één van de meest gerenommeerde skioorden van Oostenrijk. Het heeft eerder een stoer imago met interessante zwarte pistes. Het gebied is ideaal voor de gevorderde of zelfs zeer goede skiër om zich helemaal uit te leven.

St. Anton am Arlberg in Tirol heeft sinds de winter 2006-2007 een nieuwe gondellift in gebruik, die is ontwikkeld volgens een compleet nieuwe techniek. De lift ‘Galzigbahn’ werkt met een soort ‘reuzenrad’ waardoor de wintersporters gelijkvloers de gondels in kunnen instappen en niet eerst via de trap omhoog moeten.

Het ‘rad’ zorgt ervoor dat de gondels naar beneden worden gebracht, passagiers stappen in en uit, en daarna brengt het rad de gondels weer omhoog. Niet alleen de techniek, ook de moderne architectuur van het dalstation is indrukwekkend. De Galzigbahn telt 28 cabines die ieder plaats bieden aan 24 personen. Met deze nieuwe lift verdrievoudigt de capaciteit op de berg Galzig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *