Tirol > Hintertuxer gletsjer

Plaatsen > Tirol > Hintertuxer gletsjer

Nergens anders is het skiën in Oostenrijk zo gevarieerd en aangenaam als in het Tiroler Zillertal: De Hintertuxer gletsjer is het hele jaar door geopend, 365 dagen 59 km perfect verzorgde besneeuwde pistes voor alle nieveaus, goede restaurants en een fascinerende ervaring op een hoogte van 1500 tot 3250 meter.. Tevens fantastische freeride hellingen met poedersneeuw van oktober tot mei. Het hoogste punt van de gletsjer is de Olperer top met een hoogte van 3476m boven de zeespiegel. De hoogste lift gaat tot 3250 m alwaar een platform een geweldige panorama zichtbaar maakt.

De Spannagelhöhle op de Hintertuxer gletsjer is de hoogst gelegen grot in Europa en een zeer waardevolle bestemming voor gezinnen met kinderen. Met een lengte van 12,5 km, wordt het beschouwd als grootste rots grot in de centrale Alpen. Helaas is slechts 500 meter is te zien bij een standaard rondleiding. In de een uur durende rondleiding, vergezeld van een getrainde gids, kunnen bezoekers door het unieke doolhof van stalactieten. En soms kan het zijn dat u op de ondergrondse route een vleermuis tegenkomt! Alle bezoekers worden voorzien van rubberen laarzen, helm en regenjas.
Openingstijden: Rondleidingen in de Spannagelhöhle dagelijks om 11:30 uur tot 13:00 uur. Boeken voor groepen vanaf 10 personen 43 664 244 80 29. Op verzoek is het ook mogelijk gedurende enkele uren dieper in het complexe grottenstelsel onder de Hintertuxer gletsjer door te dringen.

In 2013 is een nieuw restaurant geopend met 220 zitplaatsen en een zelfbedieningsrestaurant met 800 zitplaatsen binnen en 950 zitplaatsen op het terras in het Tuxer Fernerhaus op de Hintertuxer gletsjer.

Het Spannagelhaus wordt in 2013 verbouwd: daar ontstaat een nieuw restaurant met 90 zitplaatsen binnen en 60 zitplaatsen op het terras in een knusse atmosfeer.

De omgeving van Hintertux biedt het gehele jaar skimogelijkheden en gegarandeerd sneeuw. Het skigebied is opgebouwd uit 225 km pistes met 62 liften. Een bijzondere attractie is het zogenaamde “Gletsjer Circuit”, een run van 72 km en 15.000 meter hoogteverschil.

Bron: www.hintertuxergletsjer.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *