Ski-ongelukken

Thema’s > Ski ongelukken

Voor kinderen tot 15 jaar is het verplicht om een skihelm te gebruiken op de piste. Dit geldt niet voor de gebieden Vorarlberg en Tirol. Draagt u geen helm? Dan bent u strafbaar en loopt u het risico op een verkeersboete. Ook kan dit gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid bij een botsing.

We adviseren u om, voordat u op vakantie gaat, te controleren of uw reisverzekering ook wintersportdekking heeft, inclusief geneeskundige kosten.

Als u zelf niet meer naar beneden kunnen komen na een ongeluk dan helpt de pistedienst. Zij brengen U met de banaan of sneeuwscooter naar het dal. In incidentele gevallen wordt u met de helikopter vervoerd. In het dal staat een ambulance klaar om u naar het lokale ziekenhuis te vervoeren.

Wintersporters die in Oostenrijk gewond raken, kunnen voor duizenden euro’s het schip ingaan. Dat komt doordat ze vaak worden afgevoerd naar peperdure privéklinieken en niet naar een gewoon, goedkoper ziekenhuis. Privéklinieken staan echt te azen op buitenlanders. Maar de zorg in zo’n kliniek wordt lang niet altijd vergoed door de zorgverzekering.

Teken vooral niets als u wordt gebracht naar een privékliniek tot u contact heeft gehad met de verzekeraar. De ANWB raadt wintersporters aan om de alarmcentrale te bellen. “Dan kan het bijna niet fout gaan”, aldus de ANWB.

Als U behandeld bent en twijfelt of U “gewoon” met de auto naar huis kunt, kunt U contact opnemen met de alarmcentrale. Zij bepalen in veel gevallen of u in aanmerking komt voor een door uw verzekering gedekte gipsvlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *