Autotocht door het Kärnten van de middeleeuwen

Tochten > Autotocht door het Kärnten van de middeleeuwen

Deze dagtocht van ongeveer 100 kilometer voert u langs talrijke sloten, burchten en ruines. De belangrijkste hiervan is de burcht Hochosterwitz. Het is een schitterende tocht, niet alleen voor degene die geïnteresseerd zijn in de middeleeuwse pracht van Kärnten, maar ja ook voor wijnliefhebbers!

De start is in Friesach, de oudste stad van Kärnten. Hier staat een bezoek aan de Petersberges op het programma. De Peterberges bereikt u door een stijle klim vanaf de Hauptplatz. Hierboven begint u al vast de lucht van de middeleeuwen in te ademen terwijl u een prachtig uitzicht heeft op de oeroude stad die nog altijd door met water gevulde stadsgrachten omgeven wordt. Friesach is een plaatsje waar u, als u van oude steden houdt, zonder moeite enige uren kunt doorbrengen. Voor een heerlijke lunch wordt Metnitztalerhof op de Hauptplatz aanbevolen. Voor meer informatie over Friesach kunt u terecht op deze internetsite onder Plaatsen.

Na uw bezoek aan Friesach rijdt u in zuidelijke richting naar Kraig. Midden in het bos kunt u hier de ruines van de Kraiger Schlösser bezichtigen: een avontuur, een romantische wandeling waarin u door de geschiedenis van honderden jaren wordt omgeven.

Vanuit Kraig rijdt u door weliswaar goed aangegeven, maar door hele smalle straatjes naar Schloss Frauenstein. Een adembenemende aanblik biedt dit sprookjesachtige slot u, dat jammer genoeg alleen van buiten te bezichtigen is.

Uw tocht voert u verder door St. Veit naar Burg Hochosterwitz. Om dit slot met zijn 14 torens te bereiken doet zelfs de zeer ervaren wandelaar er een half uur over. Voor degene die deze wandeling niet willen maken is er een ‘Schrägseilbahn’. In de Burghof is een bezoek aan het museum bijna een ‘must’. De vele wapens en uitrustingen vinden niet alleen kinderen prachtig.

Maria Saal direct aan de weg naar Klagenfurt is het volgende station. Aan de voet van Maria Saal bevindt zich de Herzogstuhl. Op deze troon werden in vroeger jaren de hertogen van Kärnten beëdigd, werden lenen verleend en werd recht gesproken. Van hieruit kunt u in westelijke richting kijkend Karnburg zien, een meer dan honderd jaar oud keizerlijk slot.

Als u dan de kerk ook nog heeft bezocht hebt u echt een versnapering verdiend welke u kunt vinden in de Buschenschenke Koschat in Karnburch. Naast de specialiteiten van Kärnten kunt u hier ook Kärntner Weißwein krijgen. Sinds kort zijn er in Kärnten weer boeren die zich op de in vergetelheid geraakte wijnbouw hebben gestort.

Als de chauffeur en passagiers niet te moe zijn gaat u verder in westelijke richting naar Liebenfels. Binnen een half uur bereikt u de machtigste ruines van Kärnten. Weer zo’n bizarre ruïne die de tand des tijds doorstaan heeft en die u toont dat Kärnten al voor de riddertijd bewoond werd.

Vanaf Liebenfels is het dan nog een kwartiertje rijden naar Klagenfurt, Feldkirchen of naar de Wörther See.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *