Mayrhofen

Plaatsen > Tirol > Mayrhofen

Mayrhofen ligt in het Zillertal in de provincie Tirol.

Het skigebied Mayrhofen heeft 157 kilometer piste waarvan 22 zwaar, 90 middel en 45 makkelijk te skiën zijn. In dit gebied ligt de steilste geprepareerde skipiste van Oostenrijk, de „Harakiri“ met een hellinghoek van tot 78%. Door een verbinding tussen de Skigebieden Penken/Horberg en Rastkogel/Tux zijn de Skiregio’s Mayrhofen-Hippach en Tux aan elkaar verbonden.

Op 9 december 2006 wordt in Mayrhofen de grootste pendelbaan van Oostenrijk in bedrijf genomen. De Ahornbahn brengt in iets meer dan 6 minuten precies160 personen ruim 3 kilometer verder naar het bergstation. De lift heeft een capaciteit van 1.200 personen per uur. Vanaf het bergstation kunnen wintersporters direct starten met een 5 km lange afdaling. Een mooi begin van de dag. www.mayrhofen.at Samen met de nieuwbouw zijn ook de laatste skipistes voorzien van kunstmatige sneeuwinstallaties waardoor de skipistes van de Mayrhofner Bergbahnen bijna voor 100% voorzien zijn van kunstmatige sneeuwinstallaties!

Doordat Mayrhofen-Hippach door haar ligging vaak mooi weer heeft, heeft u regelmatig prachtige vergezichten, tot de Großglockner en de Zugspitze bij Innsbruck aan toe.

Ook voor Après ski is gezorgd met de Ice Bar, Scotland Yard, Nicki’s Schirmbar, Arena, Vroni’s, Ciao Café en Speakeasy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *