Kerst

Thema’s > Kerst

In Oostenrijk wil de traditie dat moeders de kerstboom kopen op 24 december. Aan de kinderen wordt verteld dat het Christkind de boom komt brengen, samen met de cadeautjes.

De Kerstman kennen ze niet in Oostenrijk. In Oostenrijk, Zwitserland en bepaalde katholieke streken in Duitsland maken miljoenen ouders hun kinderen wijs dat met kerst het Christuskind komt en stilletjes de kerstgeschenken en de boom brengt. Het kind is uiteraard blond, heeft krullen in het haar, draagt vleugels en een gouden zwevend kroontje.

Op kerstavond worden vaders met hun kinderen naar buiten gestuurd en ze worden verwacht pas twee uur, liefst drie uur later, thuis te komen. In die tijd wordt door moeder de boom uit de kelder gehaald en versierd. Daarna legt ze de geschenken onder de boom en knapt ze zichzelf op voor de kerstavond. Alle deuren die naar de kerstboom leiden worden hermetisch afgesloten.

Als vader met de kinderen thuiskomt wordt in de keuken iets lekkers gegeten waarna stiekem het signaal gegeven wordt dat het Christkind is gekomen. De kinderen stormen naar de kamer met de kerstboom en het uitpakken van de cadeautjes kan beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *