Fietstocht St. Veit a.d. Glan tot Klagenfurt

Tochten > Fietstocht St. Veit a.d. Glan tot Klagenfurt

Een goede 55 km lang is deze fietstocht die begint in St. Veit a.d. Glan en die eerst gaat naar Hochosterwitz, langs de Längsee naar de R7 die u verder voert naar Klagenfurt.

Uitgangspunt van deze tocht is het station in St. Veit a.d. Glan.
Meteen rechts komt u na ca. 300 meter al op fietspad R7 die u volgt naar Glandorf. Links af over de snelweg en weer naar links voert de route nu over de Podeblach tot aan Reipersdorf. Hier gaat u rechts af over de straat richting Burg Hochosterwitz of u neemt de landelijke weg die ook naar Burg Hochosterwitz voert. U vervolgt uw weg naar Launsdorf, fietst een stukje langs de spoorbaan en dan rechts af door Thalsdorf weer terug naar Reipersdorf. Via de weg, die omhoog loopt, komt u bij St. Georgen.

Van hieruit gaat het richting Wohlschartwald, u passeert het kerkje Maria Wohlschrt en zakt dan af naar de snelweg bij de afslag Kappel/Krappfeld. Hier bereikt u weer het fietspad R7 die u af fietst via St. Veit a.d. Glan en Glandorf tot Schloss Mageregg.

Hier slaat u links af tot u bij Feschnig weer een fietspad bereikt. Na de Interspar (winkel) gaat u rechts af en steekt de rivier de Glan over. Over het fietspad fietst u nu verder naar de binnenstad van Klagenfurt waar u het eindpunt bereikt bij het station.

Deze tocht wordt bestempeld als een lichte tot middelzware. In het gebied bij Reipersdorf – St. Georgen zijn enkele steile hellingen.
Het zijn niet allemaal fietspaden waar u overheen fietst, soms zijn er ook stukken waarbij de route voert over allemaal kleine en grote grintsteentjes, daarom is een mountenbike wel aan te bevelen.

Bezienswaardigheden op deze tocht zijn het Stift bij St. Georgen (gebouwd rondom 1000 na Chr. door de Benedictijner Orde en is het oudste Stift in Kärnten), de Hertogstoel (uit de Romeinse tijd, gebouwd van grote stukken steen en waar vroeger recht werd gesproken en lenen verdeeld), Dom van Maria Saal en de kerk in Maria Wohlschart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *