Oberösterreich > Attersee

Plaatsen > Oberösterreich  > Attersee

Heel wat meren zijn gelegen in de driehoek gevormd door de bondslanden Oberösterreich, Salzburg en Stiermarken. Het Salzkammergut, zoals de regio genoemd wordt, is dan ook een mooie streek om te ontdekken.

De Attersee, gelegen in het bundesland Oberösterreich, is met zijn 47 km² het grootste meer van de hele regio. Erg geliefd bij zeilers en surfers, maar ook bij duiken en liefhebbers van waterski kunnen er hun hart ophalen. Het water is kristalhelder en zeer schoon. Twintig jaar geleden was het meer ernstig aan het vervuilen door de massarecreatie en de rechtstreekse lozing van afvalwater.

Het dorp Attersee (494 m, 1400 inw.) is bekend om de fraai gelegen, barokke bedevaartkerk Maria Himmelfahrt en het 18de- eeuwse Schloss Kammer op een landtong. De lindelaan die het met de oever verbindt, is vereeuwigd door Gustav Klimt. Attersee is verbonden door bootverbindingen met Weyregg, Steinbach, Nussdorf en Unterach.

Steinbach en Weissenbach aan de zuidoostelijke oever van de Attersee zijn vertrekpunten voor wandelingen door het Höllengebirge. In Steinbach staat het gerestaureerde tuinhuisje waar eens Gustav Mahler componeerde. De Attersee inspireerde Gustav Klimt (1862-1918) tot een reeks pointillistische schilderijen. Oostelijk van Weissenbach ligt het mooie dal van de Aussere Weissenbach, de zuidelijke begrenzing van het Höllengebirge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *