Petzen

Plaatsen > Petzen

Karnten

Karnten

Probeert u de Petzen in reisgidsen op te zoeken dan zult u niet verder komen dan een enkele vermelding, en dat is jammer. Vandaar dat wij er op onze site wel even aandacht aan willen besteden.

De Petzen vallen nog net onder de bergketen Karawanken en ligt geheel in het zuiden van Kärnten op de grens met Slovenië. Het is de zuidelijkste berg van Oostenrijk.

De Petzen beschikt over een moderne 6-persoons cabinelift die u in de zomer en in de winter vanaf het dalstation op 660 meter hoogte naar het bergstation Siebenhütten op 1708 meter hoogte brengt.

kerkje bovenop de berg in Petzen

kerkje bovenop de berg in Petzen

Heeft u in de zomer geen zin om te gaan wandelen dan is het op de bergweiden ook prima uit te houden en uw goede boek in alle rust in de wonderschone natuur uit te lezen.
Wilt u wél wandelen dan heeft u hier alle kansen tot en met kletteren aan toe. Een aantal tochten die de Petzen als uitgangspunt hebben, kunt u terugvinden op deze site onder het kopje “Tochten”. Indien gewenst kunt op maandag en donderdag een tocht maken onder deskundige begeleiding. Denkt u er wel aan om uw paspoort mee te nemen want bij veel tochten zult u de grens met Slovenië passeren en u loopt de kans dat u zich moet kunnen identificeren.

Maar niet alleen wandelen en kletteren zijn veel beoefende sporten op de Petzen. Ook mountainbiken en paragliding in tandemvlucht behoren tot de mogelijkheden.

Maar waar u ook bent op de Petzen, u zult bovenal genieten van de schitterende flora en fauna. De uitzichten zijn werkelijk prachtig over het Jauntal met zijn bergen, heuvels, glooiend landschap en meren.

Winter in Petzen

Winter in Petzen

In de winter hebben de Petzen u ook van alles te bieden. Het behoort tot de kleinere skigebieden maar heeft wel ‘alles in zich’. Olympisch en Wereldkampioenen verkiezen de Petzen regelmatig tot hun oefengebied. De Petzen zijn absoluut sneeuwzeker.

Gaat u met de eerder genoemde lift naar bergstation Siebenhütten dan kunt u van daaruit verder met de Siebenhüttenlift tot 1900 meter hoogte. In totaal zijn er 4 sleepliften, een kinderlift, een skischool en een ‘Kindergarten’, hetgeen de Petzen tot een ideaal gebied maakt voor het hele gezin. In totaal zijn er meer dan 24 km sneeuwzekere pistes en de dalvaart is 12 km. Voor de dalvaart zijn er verschillende mogelijkheden.

Klopeiner See gebied (c) www.OostenrijkVakantieland.nl

Klopeiner See gebied (c) www.OostenrijkVakantieland.nl

Maar ook de gasten die de langlaufsport beoefenen komen hier goed aan hun trekken. Kijkt u eens op onze site bij de Pirkdorfersee. Dit meer is gelegen aan de voet van de Petzen, en op die pagina van onze website kunt u alle informatie over het langlaufen in de Petzen vinden.

Vaste jaarlijks terugkerende evenementen op de Petzen:
Der Berg brennt – Sonnwendfeuer auf der Petzen
Om 17.00 uur gaat de lift extra op en neer om iedereen naar boven te brengen. Om 20.00 uur wordt de traditionele bergmis gehouden en na deze heilige mis wordt om ca. 21.00 uur door medewerkers van de bergwacht op de sprookjesweide het Zonnewendevuur aangestoken. Zoals elk jaar zal de MGV-Petzen hier liederen zingen. Ook de inwendige mens zal goed verzorgd worden. De laatste dalvaart is om 00.00 uur gepland.

Internationale Petzenland-Open
Kampioenschappen paragliding

Der Berg erwacht
De lift brengt u tussen 04.00 en 05.00 uur naar boven om van hieruit een tocht te maken of als u op dit vroege tijdstip geen zin heeft in wandelen een klein stukje te lopen richting Kniepssattel waar een schitterend uitzichtspunt heeft op de Petzen en hoe u kunt ervaren hoe vanuit oostelijke richting de dag een aanvang neemt.

St. Anna Kirchtag – Traditionelles Fest am Berg
Vanaf 07.00 uur brengt de kabelbaan u naar boven. Om 09.00 uur wordt er een heilige mis opgedragen door Monsignore Mag. Ivan Olip, muzikaal begeleid door MGV-Petzen. Vanaf 11.00 uur begint het Frühschoppen en muziek en dansen door de Jauntaler Trachtenkapelle in de Bergarena. Altijd weer een bijzondere belevenis voor zowel de eigen bevolking als alle toeristen. De inwendige mens wordt op de sprookjesweide verzorgt door de SC Petzen.
Voor de jongste jeugd worden er allerlei spelen georganiseerd. De dalvaart met de baan is om 19.00 uur.
Hierna is de dag nog niet afgelopen want het feest gaat tot diep in de kleine uurtjes door in het familiehotel Petzenkönig in het dal.

In de winter zijn er de vaste evenementen zoals

  • ski- en snowboard wedstrijden
  • nachtrodelen
  • Snowboard-Cub en –party
  • Gaste-Jux-Rennen
  • Peten party’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *