Pirkdorfersee

Plaatsen > Pirkdorfersee

Klopeinersee

Klopeinersee Gebied

De Pirkdorfersee, valt onder de gemeente St. Michael of Bleiburg. Het is een natuurlijke meer aan de voet van de Petzen (de zuidelijkste berg van Oostenrijk) in het zuidoosten van Kärnten. Het valt onder het gebied Klopeiner See – Süd Kärnten (tot juni 2007 Klopeiner See Gebiet). Dit is een gebied in Kärnten dat is samengesteld door de Oostenrijkse VVV’s waarin een 7-tal meren liggen van drinkwater kwaliteit en die tot de warmste van Europa behoren. Omdat dit gebied zoveel toeristen trekt, zowel Oostenrijkers als uit het buitenland, worden er hier met name in de zomer bijna elke dag evenementen georganiseerd.

De Pirkdorfersee heeft 3,5 ha wateroppervlakte, het diepste punt is 3,5 meter diep, en als u rondom het meer wilt lopen is dat een wandeling vam ongeveer één kilometer. Het meer ligt in een beschermd natuurgebied. Het meer wordt gevoed door het smeltwater van de Petzen en heeft een natuurlijke doorstroming. De Pirkdorfersee presenteert zich onder het motto ‘Klein maar fijn’. En dit wordt ook waargemaakt!

In combinatie met de Petzen wordt hier een uniek gebied geschapen voor festiviteiten, evenementen en natuurlijk voor veel sportieve mogelijkheden.

pirkdorfersee

pirkdorfersee

In de zomer kunt u heerlijk luieren en zwemmen, roeien, wandelen. Er is een groot Fun Park waar beachvolleybal gespeeld kan worden, er is een halfpipe, er zijn tennisbanen, kletterwanden en het hele gebied wordt hoe langer hoe meer aangepast om een ieder op sportief gebied van alles te bieden. Veel van de plannen voor sportieve mogelijkheden zijn op dit moment nog in aanleg. Wij zullen u op deze site op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Het is een gebied dat ontwikkeld is en wordt voor het gehele gezin. Zelfs voor de creatieve toeristen is er een Werkhof die regelmatig een workshop organiseert in het maken van aardewerken voorwerpen.

Maar ook in de wintermaanden is het een paradijs voor een heerlijke wintervakantie met het hele gezin.
Zo is er vanaf 2007 een Langlaufcentrum aangelegd. De totale lengte van de loipe bedraagt 10 kilometer en is begaanbaar op de klassieke manier maar ook geschikt voor de skating-still wijze. De loipe bestaat uit 4 kilometer kunstsneeuw en 5,5 meter natuurlijke sneeuw. Zo kunt u er in ieder geval van uitgaan dat het altijd sneeuwzeker is.
Elke week op dinsdag en donderdag kunt u op muzikale klanken tussen 17.00-21.00 uur op 4 kilometer lange loipe langlaufen.
Om uw ski’s te onderhouden staat u een daartoe speciaal ingerichte hütte ter beschikking. Wilt u zelf leren hoe u uw materialen kunt onderhouden, vakmensen leren het u graag. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid de uitrusting (voor beide technieken) hier ook te huren.
De loipes zijn geopend van 10 december tot 15 maart dagelijks van 09.00 – 16.00 uur. Een dagkaart kost u 3 euro en de nachtloipe eveneens. Kaarten kunt u ter plekke kopen.
Uiteraard bestaat er in de winter ook de mogelijkheid om op het meer te schaatsen, ijshockeyen en ‘stokschieten’.

In het gebied staat een kindvriendelijk hotel, een camping en uiteraard zijn er vele mogelijkheden tot het huren van een appartement of vakantiehuis.

Neemt u ook eens een kijkje op onze site bij Plaatsen. U zult zien dat er in de omgeving erg veel mooie en interessante plaatsen zijn die zeker een bezoek waard zijn. En wilt u weten wat er te doen en beleven is in de periode dat u het gebied bezoekt kijkt u dan eens onder evenementen. En wilt u dit schitterende gebied gaan bezoeken vergeet u dan niet de Petzen op deze site te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *