Königsleiten

Plaatsen > SalzburgerLand > Königsleiten

Königsleiten is gelegen op 1600 meter hoogte aan de zuidhelling van de Gerlospass. Het ligt nog net in het Salzburgerland.

Königsleiten  is een Almdorp dat midden in een schitterend wandelgebied ligt dat grenst aan het Nationaal Park Hohe Tauern. Diverse wandelroutes starten in het dorp.

Aan de rand van het dorp bevindt zich een groot Stuwmeer waar diverse watersportmogelijkheden zijn. Er zijn diverse restaurants en pizzeria’s, een grote supermarkt ,een bank met geldautomaat.

In Königsleiten bevindt zich ook de hoogst gelegen sterrenwacht van Europa en deze is op heldere dagen zeker een bezoekje waard. Verder kunt u in het dorp beschikken over een Sauna, solarium en massage.
Het grote voordeel van Konigsleiten is dat er geen doorgaand verkeer is in het dorp.

Königsleiten vormt in de winter samen met Zell am Ziller, Hoch Krimml en het 10 km verderop gelegen Gerlos de ZillertalArena. Het grootste skigebied van het Zillertal is zeer sneeuwzeker en omvat ruim 60 skiliften met ± 155 km pisten.
Midden in het dorp zijn er twee oefenweiden waar de twee skischolen van het dorp de beginnende wintersporters leren skiën of snowboarden. De skischolen zorgen tevens voor kinderopvang tussen de middag.

Ook het après skiën is goed verzorgd. Er zijn daarvoor in het dorp verschillende mogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *