Lech

Plaatsen > Vorarlberg > Lech

Lech is een idyllische Oostenrijkse plek met eindeloze fotogenieke chalets tegen besneeuwde bergtoppen. In Lech zijn meer dan 100km skipistes beschikbaar. Lech,St Anton, Stuben, Zürs en St Christoph zijn bijna perfect met elkaar verbonden. Je kan er zowel als beginner, of verder gevorderde een heerlijke skivakantie doorbrengen.

De Nederlandse Koninklijke familie komen al sinds 1960 in het Arlberggebied in West-Oostenrijk om er hun wintersportvakantie door te brengen. De Oranjes overnachten in Gasthof Post in Lech. Er is door de jaren heen een band gegroeid tussen de inwoners van Lech en hun hoge gasten, die er mede voor gezorgd hebben dat het dorp nu een van de populaire bestemmingen is voor koningen en koninginnen, hoge adel. Ook de Jordaanse koning en de Zweedse koning en koningin evenals leden van het Spaanse koningshuis en het vorstenhuis van Monaco komen in Lech om te skien.
De prins van Oranje en prinses Máxima zijn ook regelmatig ’s zomers in Lech voro een bergwandeling.
Ook voor de ”nieuwe rijken” is Lech een plaats om gezien te worden.

Voor beginners is Lech een ideaal skigebied. veel blauwe pistes, brede pistes en nooit druk. De variatie qua pistes is ongelofelijk, je kan perfect afwisselen tussen blauw ,rood, zwart, extreem rood, extreem zwart en offpiste zonder een halve dag plannetjes te onderzoeken.

De skipas is wel prijzig, maar het aanbod van de vele stoeltjesliften is dan ook zeer groot. Geen lange wachtrijen bij de liften, het gebied is zo groot. De Arlberg skipas geeft toegang tot de gebieden van Lech en Zürs die niet direct ontsloten zijn vanuit het Arlberg Skigebied, maar wel eenvoudig te bereiken met de uitstekend georganiseerde skibussen. Het skiën in Lech biedt naast de fijne pistes ook de mogelijkheid een indruk te krijgen van deze mondaine wintersportplaats.

Lech am Arlberg is sinds 2007 een nieuwe attractie rijker: de frozen®-Icebar, een bar geheel uit ijs gemaakt, de eerste in de wijde regio.

Aan het bergstation van de Schlegelkopfbahn, op 1808 m hoogte, gaat het er nu uiterst cool aan toe. IJskunstenaars hebben de opdracht gekregen dit bijzondere bouwwerk te maken. Alle meubels bestaan uit ijs, de temperaturen liggen rond het vriespunt. Ook aan het culinaire aspect is gedacht: champagne, bier en wodka staan op de drankenkaart. En voor de mensen die trek hebben staan er oesters en antipasti op het menu.

Apres-ski is niet veel, daar moet je niet voor gaan. Na het diner kan je heerlijk rustig door het dorp wandelen. Geen kabaal of geschreeuw. Er is ook een wildvoederplaats waar je herten en reeën bij het vallen van de avond kunt bewonderen. Al met al een mooie mooie en romantische plaats.

Lech is erg duur om te verblijven: ik raad aan om te overnachten in Klösterle, 20 minuutjes met de skibus door een prachtig panorama.

Er is ook een rodelbaan die heel leuk is voor zowel de kinderen als voor de ouderen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *