Plansee

Plaatsen > Plansee

De Plansee is het op één na grootste meer van Tirol. De Plansee ligt ten noord-oosten van Heiterwang, juist tussen Heiterwang en de Duitse Grens. De Plansee is 1 kilometer breed, 6 km lang en, op het diepste punt, 76 meter diep. Het meer ligt op een hoogte van 976 meter.

De Plansee is een erg helder meer. De enige weg langs het meer, met de toepasselijke naam “Am Plansee”, loopt langs de noordoever. Langs de andere oevers loopt een ruig wandelpad. Langs de weg aan de noordoever zijn ruime kampeermogelijkheden.

De plansee is in het zuid-westen met een 300 meter lang kanaal verbonden aan de Heiterwanger See. Over beide meren kunt u een rondvaart maken. De meren samen vormen een stuwmeer.

De gemiddelde zomer temperatuur rond de plansee is 21°C.

Uitstapjes in de omgeving zijn: de stad Füssen, Oberammergau, het Ettal klooster en de “Wieskirche” (pelgrimskerk). Zwemplezier in het heldere water, surfen, zeilen, varen, duiken en vissen. In het meer leeft rivierbaars, maar ook forel, riddervis, karpers, aal en kreeft. In 1990 is er een duikverbod voor de gehele Plansee ingesteld. Tegenwoordig is de Plansee beperkt vrijgesteld voor sportduiken, zij het op een aantal plaatsen en met een speciale vergunning. In het gehele meer is het wel toegestaan om te snorkelen en daarbij ziet men ook werkelijk prachtige dingen.

In de nabije omgeving kunt u Paardrijden, tennissen of zwemmen in een overdekt zwembad.

’s Winters: wandelen op de schone wegen, langlaufen, schaatsen, skaten, curling op de grootste natuurijsvlakte van Tirol. Op de plansee kan geschaatst worden in de winter. In het verleden werd hier verschillende keren het Open NK op natuurijs over een afstand van 100 km geschaatst. Ook worden er regelmatig andere schaatswedstrijden gehouden op de Plansee.

In de winter liggen de dichtstbijzijnde skigebieden op enkele tientallen kilometer afstand in Höfen vlak bij Reutte, in Berwang en Bichlbach, en Lermoos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *