Kaltenbach

Plaatsen > Tirol  > Kaltenbach

Het familievriendelijke Kaltenbach, gelegen op 560 m hoogte, op 7 km van Fügen, vormt met de nabijgelegen landelijke dorpjes Ried, Stumm en Aschau het skigebied ‘Hochzillertal’ met ca. 92 km gevarieerde skipistes, waarvan het merendeel in een open, boomvrije zone ligt.

Gratis skibussen verzorgen regelmatig de verbinding tussen de verschillende dorpjes en het dalstation in Kaltenbach. Met 40 km loipes en 30 km wandelpaden kunnen ook langlaufers en wandelaars op pad.

Wie nog meer skiplezier wil, kan met de ‘Zillertaler Superskipass’ ook naar de andere skigebieden in het Zillerdal (ca. 527 km pistes). De snowboarders hebben hier nu ook hun eigen vaste stek met een speciaal voor hen aangelegde piste met half pipe en freeriders vinden tal van mogelijkheden off-piste. Verder bestaat het aanbod uit: rodelen (4 banen, ook ‘s avonds), parapente, natuurijsbaan, ijsstokschieten, zwemmen, arrensleetochten en wekelijke fakkeltochten.

Primeur: vanaf december 2004 is de verbinding met het skigebied Hochfügen (en zo ook met het Spieljoch-gebied) een feit dankzij de 8-persoonskabelbaan vanuit Hochfügen naar de top van de Marchkopf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *