Kitbühel

Plaatsen > Tirol > Kitzbühel

Kitzbühel is een wat chiquere plaats gelegen in de mooie omgeving van de Kitzbüheler Alpen. De plaats heeft samen met o.a. Kirchberg een mooi skigebied te onderhouden. Het skigebied is 160 km groot en heeft daarnaast ook nog eens 120 km langlaufloipes. Tevens worden hier de Hahnenkamm-rennen gehouden.

Kirchberg is een plaats waar over het algemeen een wat jonger publiek naar toe komt. De vele discotheken en bars zorgen er dan ook voor dat het er vooral ’s avonds zeer veel gedronken word. Kirchberg heeft aansluiting met het skigebied van Kitzbühel en er word gespeculeerd dat het skigebied ook word aangesloten op dat van Westendorf.

Voor de mensen die de 160 km piste in Kitzbühel/Kirchberg niet genoeg vinden is er ook een oplossing gekomen. Er is een skipas voor de hele Kitzbüheler Alpen en dat is goed voor maar liefst 680 km piste in o.a. Alpbachtal, Ski Welt Brixental, St Johann inTirol, Fieberbrunn, Waidring en Hochfilzen.

Het gastvrijge Reith ligt op 4 km van Kitzbühel (op 800 m hoogte) met zijn typische ‘Tiroler Flair’ in het indrukwekkende Skigroßraum Kitzbühel, waar u van begin december tot eind april kunt genieten van 160 km uitstekende pistenkwaliteit. Hier ligt de Hahnenkamm met zijn beroemde Streif-afdaling, waar snelheden tot 140 km/u geregistreerd werden! Neem deel aan de ‘Skisafari’ voor een avontuurlijke skitrip (35 km) doorheen de Kitzbühel-regio. Ruim 40 km loipes (groot gebied: 120 km) verwelkomen de langlaufers en wandelaars gaan op pad langs evenveel bewegwijzerde paden. Snowboarders ontdekken een waar ‘paradise’ op de Kitzbüheler Horn. De spieren wat vermoeid? Watersportcentrum ‘Aquarena’: massage, zwembad, kruidensauna,.. zal verlichting brengen. Zin in een levendige après-skis of een romantisch tochtje met de Hahenkammgondelbaan ‘by night’? En wie hiermee nog niet genoeg heeft, schaft gewoon de ‘Kitzbühler Alpenskipass’ aan: goed voor 267 liften en 672 km pistes van Alpbach tot Waidring! Excursietip: Wildpark Aurach (op 5 km, maandag gesloten).

Geneeskrachtige waterkuren
Geneeskrachtige waterkuren zijn er ook in de Kitzbüheler Alpen. In de Kneippfaciliteit Kirchberg Aschau kan iedere maandag met een vitaalcoach ‘gekneippt’ worden. Hij geeft waardevolle tips over de juiste Kneipp-techniek, om gezondheid, rust en een harmonisch evenwicht te bevorderen.
Hij vertelt eveneens hoe je een holistische werking op lichaam, geest en ziel kunt bereiken. Op de gezondheidsboerderij Bartlerhof-Innerkienzerhof bij Matrei in Osttirol hoort kneippen bij de dag.

In de nabijheid van Kitzbühel ligt de Schwarzsee; een heerlijk meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *