Obergurgl

Plaatsen > Obergurgl

Het sfeervolle Obergurgl in Tirol (op ca. 1.930 m) met zijn typische chalets en verkeersvrije straten ligt op het einde van het Ötztal en is het hoogstgelegen kerkdorp van Oostenrijk.

Samen met Hochgurgl (2.150 m hoog) vormt het onder de naam Obergurgl-Hochgurgl een prachtig skigebied met 110 km pistes. Obergurgl-Hochgurgl, één van de hoogte gelegen gebieden van Tirol. Obergurgl is in 2007 uitgeroepen tot één van ‘de beste tien wintersportbestemmingen ter wereld’. Obergurgl-Hochgurgl ligt in het Ötztal, het dal onder meer bestaat uit de bekende dorpen Sölden, Langenfeld en Oetz. Door de hoge ligging (1.800 – 3.080 meter) is de wintersportbestemming ook lang buiten het hoofdseizoen sneeuwzeker.

Het gebied beschikt over 26 liften met een capaciteit van 37.000 personen. Om de relatief kleine skigebieden Obergurgl én Hochgurgl met elkaar te verbinden, is in 1997/1998 de lift Top-Express Gurgl gebouwd. De 3,6 kilometer lange route verbindt beide regio’s in 9 minuten met elkaar. De ski-infrastructuur is uitstekend en er zijn zelden wachttijden voor de liften. Een gratis skibus circuleert tussen beide dorpen. De langste afdaling (8 km) brengt u van de Wurmkogel (3.082 m) tot Obergurgl (Pill) op 1.800 m. Met ingang van het skiseizoen 2007-2008 zijn 3 nieuwe cabinebanen in bedrijf genomen. Naast de 3 nieuwe liften, Top Schermerbahn 3000, Hohe Mut Bahn Sektion I en II, werd er ook nog een nieuwe restaurant gerealiseerd.

Met de lijnbus kunt u ook naar het uitgestrekte skigebied van Sölden met zijn gletscher, op nauwelijks 15 km. Snowboarders vinden een funpark op de Festkogl. Langlaufers kunnen de loipes doorheen het betoverende Zirbenwald uitproberen of deelnemen aan nachtelijke langlauftochten (1x/week). Andere activiteiten zijn: schaatsen op natuurijs, sneeuwschoenwandelen, een romantische rit met de arrenslee, curling of een duik nemen in het zwembad met sauna en solarium. Voor een gezellige après-ski kunt u terecht in diverse après-skibars, hutten, restaurants, discotheken en een casino.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *